Traducción on line

miércoles, 25 de noviembre de 2009

Diari Maresme Independent i Comarcal Noticia Mercat -Preocupació entre els veïns per les deficiències estructurals del mercat del Pilar de Mataró‏

Por favor, utilizar el traductor a mano derecha para traducir al castellano. Muchas gracias.

Preocupació entre els veïns per les deficiències estructurals del mercat del Pilar de Mataró Posted: 23 Nov 2009 03:28 AM PST

L'Associació Oikos Ambiental de Mataró ha presentat un escrit a l'Ajuntament on expressa la preocupació veïnal per les deficiències estructurals que presenta l'antic mercat del Pilar, actualment pendent de cobriment.
Preocupació veïnal
Malgrat la alegria inicial dels veïns per la recent retirada del sostre de fibrocement, actualment el col·lectiu ha expressat el seu temor a que si es cobreix l'antic mercat amb una nova teulada, aquesta s'acabi esfondrant a causa del mal estat de conservació de l'estructura.
Detecció de patologies
L'escrit que l'Associació Oikos Ambiental va presentar el passat 19 de novembre al consistori mataroní, i aquesta vegada adreçat també al departament de disciplina d'activitats, demana que "es faci un informe sobre la detecció de patologies estructurals que presenta en aquests moments l'anomenat mercat del Pilar". A més, els membres de l'entitat han sol·licitat que els tècnics d'Oikos hi puguin ser presents.
Ciment aluminós
L'Associació també ha adreçat al departament d'obres una còpia de la proposta d'actuació amb data 5 de maig de 1997 on, des del Centre Tècnic i de Cooperació per a la Rehabilitació d'Habitatges del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ja es va detectar que les mostres extretes de les biguetes dels habitatges eren de ciment aluminós. Segons informa l'Associació, els veïns van fer la rehabilitació el 1998 i van haver d'apuntalar les bigues perquè tenien lesions en forma de fissures i oxidació important de les armadures. Finalment, els veïns van fer una rehabilitació de tot l'edifici i, fins i tot, les canonades de fibrociment es van canviar i, també, les que transcorren per la servitud de pas.
Mesures adients
D'això ja fa 13 anys i, segons informa l'Associació, els propietaris del mercat no han fet una "rehabilitació normalitzada" i es pregunten "com deuen estar aquests materials estructuralment parlant". També, els membres de l'Associació argumenten que "si posen una teulada en aquestes condicions i algun veí puja a la teulada per netejar-la, com venien fent, podria ser un veritable perill amb aquestes bigues tan esmicolades i 'mossegades'". "Estem parlant de sers humans", apunten. Finalment, Oikos demana que "es preguin més seriosament les patologies estructurals que presenta el mercat del Pilar i que es prenguin les mesures adients per part dels responsables de l'administració".
DM per Redacció Vídeo: youtube



No hay comentarios: