Traducción on line

lunes, 12 de octubre de 2009

Triomf veïnal contra la uralita al mercat del Pilar

Mataró · Els informes avalen la perillositat de la coberta d'aquest antic mercat i l'Ajuntament emplaça els propietaris a retirar-la

LA NOTÍCIA DEL LECTOR

Maria Ortega

La coberta d'uralita de l'antic mercat del Pilar de Mataró
CRISTINA FORÉS

Després de sis anys de queixes i soroll, els veïns -i sobretot la seva salut- s'han anotat una victòria a l'antic mercat del Pilar de Mataró: la coberta deteriorada d'aquest recinte, feta d'uralita, i l'estat de deixadesa en què està el seu interior no compleixen les condicions mínimes de salubritat.

Així es desprèn dels informes que l'Ajuntament de la localitat va obligar a presentar als propietaris del mercat, que corroboren el que els veïns, amb el suport de l'associació Oikos Ambiental, ja fa anys que denunciaven. "Les males olors, les humitats i sobretot el risc d'exposició a la uralita en mal estat" eren les principals preocupacions dels veïns de les vuit finques que toquen a l'antic mercat.

Ara el resultat de tot plegat és l'ordre de retirada del sostre i la demolició dels interiors d'aquesta instal·lació, que des de l'any 2005, i després d'una campanya veïnal, no ha tornat a obrir les portes. Les obres es van iniciar el dilluns 28 de setembre i es tracta d'uns treballs que l'empresa Aicober ha subcontractat a l'empresa especialitzada Derribos Arper, perquè s'han de realitzar seguint el protocol d'actuació previst per a la manipulació de fibrociment.

Les persones que viuen a prop d'aquesta instal·lació, doncs, tornen a respirar, perquè les obres han de servir per convertir el mercat en un espai diàfan -es retirarà tot el que queda de les antigues parades- i amb coberta nova que continuarà esperant nous projectes. De fet, per als veïns, com Montserrat Ferrer, la demolició "és un resultat increïble que ja no crèiem que acabés arribant". I ha arribat.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la col·laboració de Montserrat Ferrer, veïna de Mataró.

barcelona@avui.cat

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 29. Dilluns, 12 d'octubre del 2009

Paraules clau: Mataró, Mercat, Antic, Coberta, Veïns


Informatius Mig dia Comarques TV3 - 29 setembre 2009


Informatius 24 horas TV Mataró 28 setembre 2009

No hay comentarios: